بر پايه تحقيقات انجام شده توسط سازمان جهاني بهداشت ، عوامل مختلفي باعث بروز بيماريهاي ناشي از غذا مي شوند که به طور عمده عبارتند از:
طولاني بودن زمان بين تهيه و مصرف غذا ، قرار دادن غذا به مدت طولاني دردمايي که ميکروبها دران قادر به رشد باشند ،حرارت ناکافي در هنگام پخت،تماس مواد غذايي خام و پخته، تهيه غذا به وسيله فرد بيمار.
با به کار گيري توصيه هاي اين مجموعه ميتوانيد خطر بروز بيماريهاي ناشي از غذا را به طور موثري کاهش دهيد.
١- هميشه مواد غذايي سالم را انتخاب کنيد
هنگام خريد انواع گوشت تازه و منجمد از سالم بودن آنها مطمئن شويد. هميشه از شير پاستوريزه استفاده کنيد. مواد غذايی خام مثل انواع ميوه و سبزی را قبل از مصرف با دقت بشوييد و ضد عفونی کنيد.
2- غذاها را کاملا بپزيد
مواد غذايی خام از قبيل مرغ ، گوشت و شير غيرپاستوريزه عوامل بيماری زای زيادی دارند. در هنگام پخت ، به شرط آن که تمام قسمت های ماده غذايی به طور يکنواخت داغ شود ( حدود 70 درجه ی سانتی گراد) ، اين عوامل از بين می روند از پخت کامل گوشت و مرغ مطمئن شويد.
٣- غذا ها را بلافاصله بعد از پخت مصرف کنيد
مواد غذايي پخته شده را هر چه زودتر مصرف کنيد. هنگامی که غذای پخته ، در حرارت معمولی (اتاق) بماند، ميکروب ها در آن رشد می کنند. هر چه اين مدت طولانی تر باشد. خطر آلودگی بيش تر خواهد بود.
٤- در نگهداری مواد غذايي پخته دقت کنيد.
برای نگه داری غذاهای پخته يا آنها را در يخچال قرار دهيد، يا داغ نگه داريد ( در حرارت 60 درجه سانتی گراد يا بالاتر) به ويژه وقتی می خواهيد آن را 4 تا 5 ساعت بعد از طبخ مصرف کنيد، بهتر است غذای کودک را برای يک وعده تهيه کنيد. قرار دادن غذای گرم در يخچال ، عامل ايجاد بسياری از بيماری های ناشی از غذاهاست. غذاهای پخته در يخچالی که بيش از حد پر باشد، به سرعت سرد نمی شوند. وقتی مرکز غذاها مدتی گرم بماند ( بالاتر از 10 درجه ی سانتی گراد ) ميکروب ها در آن رشد می کنند و موجب بروز بيماری می شوند.
٥- غذاهای پخته را قبل از مصرف دوباره کاملا داغ کنيد .
برای استفاده ی مجدد غذا آن را به طور کامل حرارت دهيد. اين روش بهترين راه از بين بردن ميکروب هاست . چون نگه داری در يخچال ميکروب ها رااز بين نمی برد ، بلکه تنها از رشد آنها جلوگيری می کند. حرارات دادن زمانی موثر است که تمام قسمت های غذا به طور يکنواخت داغ شود. منبع: http://healthy.persianblog.ir/ سولمازآقاپورملکی
٠٨:٤٧ - دوشنبه ٢٦ اسفند ١٣٨٧ / شماره : ١٣٧١٨ / تعداد نمایش : ٢٢٩٢